Uitslag wedstrijd 25 november 2007 in Breda

Zondag 4 november had de afdeling synchroonzwemmen van Neptunus’58 een wedstrijd in het verre Nieuwerkerk aan den IJssel. Maar het rijden was de moeite waard want er werden leuke resultaten gehaald. In totaal zijn er 4 bronzen medailleplaatjes verdiend, 7 zilveren en 4 gouden. De volgende wedstrijd wordt op 25 november verzwommen in Breda.

Op basishoudingniveau werd heel goed gescoord door Nika Bozelie en Lynn van Dijk. De vorige keer haalden beide meisjes nog een bronzen medailleplaatje. Nika had me voor de wedstrijd nog gezegd dat ze ging proberen om deze keer heel veel 2’en te halen. En dat is haar goed gelukt, want ze haalde maar liefst 29 punten. Dik in het zilver dus. Maar ook Lynn liet het er niet bij zitten en haalde overal 2’en en een paar 3’en. Zilver ook voor haar met 26 punten. De meisjes werden gecoached door de moeder van Lynn.

Voor Fieke Bouwmans en Marian vd Hanenberg was het een vol synchroonzwemweekend. Zaterdagochtend haalde Fieke haar basishoudingdiploma en Marian haar zeilbootdiploma. Gefeliciteerd!! Deze wedstrijd was dus voor Marian ook de laatste kans om goud te halen op zeilbootniveau, want de volgende keer moet ze op balletbeenniveau meezwemmen. Erg spannend dus. En het lukte ook nog. Ze haalde goud met maar liefst 33 punten. Voor Fieke was het haar eerste wedstrijd op zeilbootniveau, en ook zij haalde goud met 30 punten. Een fantastische prestatie. En daar was de coach, de moeder van Marian, het helemaal mee eens.

Op balletbeenniveau was Neptunus’58 uitgebreid vertegenwoordigd met zes meisjes. Daphne Dielissen en Laura vd Boogaard deden voor de eerste keer aan een wedstrijd op balletbeenniveau en scoorden direct 22 en 21 punten. Heel goed voor de eerste keer. Daphne haalde zelfs allemaal 3’en voor de tuckhouding. Ze vind dat ook een erg leuk figuur om te zwemmen, vertelde ze later. Maar voor Laura was dit figuur een echte struikelblok. De andere meisjes wisten een bronzen of zilveren medailleplaatje te halen: Joëlle van Dijk, Michelle Megens en Yosca Bozelie allemaal zilver en Rachel Brunnen brons. De moeder van Rachel was de coach bij deze groep.

Op het spagaatniveau haalden Melanie van Dinther en Sasha vd Bergh allebei 28 punten en dus zilver. Dat vonden de dames wel een beetje vervelend want ze gingen allebei voor goud deze wedstrijd. Sasha had behoorlijk wat pech bij het eerste figuur. Het zwembad in Nieuwerkerk aan den IJssel is niet zo groot. Drie jurypanels zaten aan de kopse kant van het bad. En zo kon het gebeuren dat de meisjes van de verschillende niveau’s met elkaar in botsing kwamen. Sasha mocht haar kraanhouding overdoen omdat ze botste met een ander meisje. En de tweede keer botste ze weer maar dan met een meisje dat van de andere kant kwam. Pech hoor! Bernadette van Vlaanderen coachte de meisjes.

Leonie, Lisa en Moniek vd Boogaard zwommen alle drie voor de eerste keer mee op het barracudaniveau. Rowie die de vorige keer goud had gehaald was hun coach. Lisa haalde duidelijk goud met 34 punten. En ook Moniek haalde goud met 32 punten. Leonie had gehoopt dat de kraanhouding beter zou gaan, maar helaas. Ze haalde brons.

Sandra Schellekens deed mee op Juniorenniveau en haalde haar beste prestatie ooit met 47,577 punten. Ze toonde de vaste figuren bruinvis continuous spin en Eiffeltoren overslag. Voor dat laatste figuur scoort Sandra altijd behoorlijk goed. Maar de bruinvis is erg wisselend. De andere twee figuren waren de barracuda twirl en de aurora spin down 180. Deze figuren had Sandra pas één keer in een wedstrijd gezwommen (precies een jaar geleden). Ze scoorde deze keer duidelijk beter. Het gevolg was een verbetering van ruim 4 punten in de totaalscore, een mooi PR.

De eindscore van de wedstrijd was als volgt:

Basishoudingniveau
Nika Bozelie29 puntenzilvervorige keer 21 punten
Lynn van Dijk26 puntenzilvervorige keer 20 punten
Zeilbootniveau
Marian vd Hanenberg33 puntengoudvorige keer 26 punten
Fieke Bouwmans30 puntengoud1e keer op dit niveau
Balletbeenniveau
Joëlle van Dijk26 puntenzilvervorige keer 24 punten
Michelle Megens25 puntenzilvervorige keer 24 punten
Yosca Bozelie24 puntenzilvervorige keer 28 punten
Rachel Brunnen22 puntenbronsvorige keer 24 punten
Daphne Dielissen22 puntenbrons1e keer op dit niveau
Laura vd Boogaard21 puntenbrons1e keer op dit niveau
Spagaatniveau
Sasha vd Bergh28 puntenzilvervorige keer 30 punten
Melanie van Dinther28 puntenzilvervorige keer 29 punten
Barracudaniveau
Lisa vd Boogaard34 puntengoud1e keer op dit niveau
Moniek vd Boogaard32 puntengoud1e keer op dit niveau
Leonie vd Boogaard21 puntenbrons1e keer op dit niveau
Junioren
Sandra Schellekens47,577 punten26evorige keer 41,436 punten

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'