Uitslag wedstrijd 30 september 2007 in Tilburg

Zondag 30 september was zwemvereniging Neptunusí58 uit Schijndel in Tilburg aanwezig bij de tweede Noord Brabantse synchroonzwemwedstrijd van dit seizoen. Voor de meeste meisjes was het de eerste wedstrijd op een nieuw niveau. En ondanks alle nieuwe figuren die er getoond werden, werden volop zilveren en zelfs al gouden medailleplaatjes gehaald.

Voor de meisjes op basishoudingniveau was het sowieso hun eerste wedstrijd. De 10-jarige Fieke Bouwmans behaalde er direct de maximale score van 36 punten en dus ook goud. Vorig jaar had Fieke bij de afdeling zwemvaardigheidzwemmen ook al een diploma kunstzwemmen 1 gehaald, dus had ze ook al wat ervaring. Ook de 6-jarige Nika Bozelie en Lynn van Dijk deden op het basishoudingniveau mee en haalden in hun eerste wedstrijd resp. 21 en 20 punten, wat hen een bronzen medailleplaatje opleverde. De basishouding op de borst 10 seconden vasthouden vonden ze het moeilijkst.

Er trad ook een nieuwe groep zeilbootkandidaten aan. Voor de zomer hebben zij het basishoudingdiploma gehaald. Candy Lamers haalde meteen een gouden plaatje op zeilbootniveau met 31 punten. Marian vd Hanenberg kwam op zilver uit met 26 punten en Jetske Korsten zat heel dicht bij het zilver maar haalde brons met 22 punten. De zeilboot beurtelings was verreweg het moeilijkste figuur voor de meisjes. De oester ging juist erg goed.

Op balletbeenniveau haalde Devany Lamers goud en Yosca Bozelie zat daar heel dicht tegenaan met 28 punten. De hoek houding vind Yosca nog wat moeilijk, maar de tuckhouding ging hartstikke goed. Rachel Brunnen en JoŽlle van Dijk scoorden ook nog net in het zilver met 24 punten. Voor deze meisjes komt het inhoeken-doorhoeken-balletbeenhouding onder water terug op het oefenprogramma. Ook voor deze meisjes was het hun eerste wedstrijd op dit niveau.

Zes meisjes van Neptunusí58 deden mee op spagaatniveau. Melanie was heel blij met haar gouden medailleplaatje, dat ze haalde met 30 punten. Sasha vd Bergh, Milly vd Veerdonk en Hanneke van Weert misten net 1 puntje voor het goud en kregen zilver. Die kleur was er ook voor Adelinde Schnitzeler met 26 punten. En Alicia Suiker miste weer 1 puntje voor het zilver. Het werd brons met 23 punten. De spagaathouding-overslag en de balletbeen-flamingohouding gingen de meisjes beter af dan de kraanhouding en de vertikale gebogen kniehouding.

Op het barracudaniveau deden twee meisjes mee, ook voor de eerste keer op dit niveau. Rowie vd Oever haalde 31 punten en goud. Martine van Geene haalde 24 punten en viel dus in het zilver. Heel jammer van de vertikale gebogen kniehouding, Martine.

In totaal zijn er dus 4 bronzen medailleplaatjes verdiend, 9 zilveren en 5 gouden. Dat belooft wat voor de volgende wedstrijd op 4 november.

Anne Oremans deed mee op Age 2 niveau en werd met 39.341 punten 32e. Ze toonde de vaste figuren zijzwaluwstaart spagaat en flamingo gebogen knie. De gelote figuren waren de contracatalina en de kiep twirl. Met name de flamingo gebogen knie ging heel goed. Nog nooit eerder haalde Anne 11.200 punten voor dit figuur. Dat gold ook voor de kiep twirl, waarvoor 8.817 punten werden gehaald. Het eindresultaat was dan ook een PR op Age 2 niveau, maar nog geen diploma. Daarvoor moeten minstens 45.000 punten gehaald worden.

De eindscore zag er als volgt uit.

Basishoudingniveau
Fieke Bouwmans goud met 36 punten (1e wedstrijd)
Nika Bozelie brons met 21 punten (1e wedstrijd)
Lynn van Dijk brons met 20 punten (1e wedstrijd)

Zeilbootniveau
Candy Lamers goud met 31 punten (1e keer op dit niveau)
Marian vd Hanenberg zilver met 26 punten (1e keer op dit niveau)
Jetske Korsten brons met 22 punten (1e keer op dit niveau)

Balletbeenniveau
Devany Lamers goud met 31 punten (1e keer op dit niveau)
Yosca Bozelie zilver met 28 punten (1e keer op dit niveau)
Rachel Brunnen zilver met 24 punten (1e keer op dit niveau)
JoŽlle van Dijk zilver met 24 punten (1e keer op dit niveau)

Spagaatniveau
Melanie van Dinther goud met 30 punten (1e keer op dit niveau)
Sasha vd Bergh zilver met 29 punten (1e keer op dit niveau)
Milly vd Veerdonk zilver met 29 punten (vorige keer 29 punten)
Hanneke van Weert zilver met 29 punten (vorige keer 20 punten)
Adelinde Schnitzeler zilver met 26 punten (vorige keer 27 punten)
Alicia Suiker brons met 23 punten (1e keer op dit niveau)

Barracudaniveau
Rowie vd Oever goud met 31 punten (1e keer op dit niveau)
Martine van Geene zilver met 24 punten (1e keer op dit niveau)

Age 2
Anne Oremans 39.341 punten (PR)

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'