Uitslag afzwemmen 23 juni 2007 in Schijndel

Zaterdag 23 juni hebben 12 meisjes van de afdeling synchroonzwemmen van Neptunus '58 weer afgezwommen voor de diverse aanloopdiploma's. Tijdens deze diploma-sessie, waarbij ook meisjes van Synchro Team Eindhoven aanwezig waren, liet iedereen verschillende onderdelen zien aan drie juryleden. Per onderdeel kan een 3 (goed), 2 (voldoende) of 1 (onvoldoende) behaald worden. Uiteindelijk worden alle punten bij elkaar opgeteld en zijn er maximaal 51 punten te behalen. Het minimum om te slagen is 34 punten.

Er worden verschillende zwemslagen, stuwvormen, figuren en houdingen getoond. Ook moeten de meisjes egg-beaten (ongelijkzijdig watertrappen) en op de kant spagaten en splits laten zien. Het mooiste gedeelte was weer het zwemmen op muziek: in tweetallen of drietallen werden heuse shows gezwommen!

Alle meisjes zijn geslaagd!

Voor het eerste diploma, het basishoudingdiploma slaagden Jenna van Gaal en Candy Lamers met de maximale 51 punten. Jetske Korsten behaalde 45 punten.

Het tweede diploma, het zeilbootdiploma, werd behaald door vier meisjes van de Schijndelse vereniging: JoŽlle van Dijk en Devany Lamers haalden allebei 49 punten. Een puntje minder was er voor Daphne Dielissen en Rachel Brunnen kreeg haar diploma met 41 punten.

Het vierde diploma heet spagaatdiploma. Hiervoor gingen vijf meisjes op en ze slaagden allemaal. Rowie vd Oever haalde met 50 punten bijna de maximale score. Marjolein Leenders kreeg 43 punten. Leonie vd Boogaard en Anne Oremans haalden allebei 39 punten en Martine van Geene sloot de rij met 38 punten.

Bij het derde (balletbeendiploma) en vijfde en laatste (barracudadiploma) zwom niemand namens Neptunus '58 mee.

BasishoudingZeilbootSpagaat
Jenna van Gaal51 puntenJoŽlle van Dijk49 puntenRowie vd Oever50 punten
Candy Lamers51 puntenDevany Lamers49 puntenMarjolein Leenders43 punten
Jetske Korsten45 puntenDaphne Dielissen48 puntenLeonie vd Boogaard39 punten
Rachel Brunnen41 puntenAnne Oremans39 punten
Martine van Geene38 punten

Foto's en filmpjes

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'