Uitslag wedstrijd 3 juni 2007 in Rosmalen

Zondag 3 juni hebben 11 meisjes van de afdeling synchroonzwemmen meegedaan aan de 1e competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen.

Terwijl een groot aantal meisjes in Wanroij op kamp was, werd er in Rosmalen gezwommen op zowel aanloop- als wedstrijdniveau.

Op het 1e niveau, het basishoudingniveau gingen 3 meisjes het water. Jenna van Gaal, Jetske Korsten en Candy Lamers lieten basishoudingen op de borst en rug, een tubhouding en de beweging van de armen naar gestrekt zijwaarts en terug op de rug zien. Bij het synchroonzwemmen wordt elk figuur door 3 juryleden beoordeeld. Zij geven een 3 (goed), een 2 (voldoende) of 1 (onvoldoende). Candy haalde bijna alleen maar drieŽn en haalde met 35 punten goud. Dit zijn er maar liefst 12 meer dan de vorig keer! Jenna miste het goud op 1 punt: zij behaalde met 29 punten zilver. Jetske kreeg met 22 punten brons.

Daphne Dielissen en Devany Lamers kwamen allebei voor het eerst uit op het zeilbootniveau. Zij lieten de basishouding op de borst, op rug de met de armen boven het hoofd, de oester en de zeilboot zien. De basishouding op de borst en de zeilboot ging bij de twee zwemster uitstekend, maar vooral op de rugliggin op de rug moet nog wat geoefend worden. Daphne haalde bij haar debuut op dit niveau meteen goud met 32 punten, terwijl Devany debuteerde met zilver: 27 punten.

Michelle Megens en Claudia Mettler kwamen op het balletbeenniveau uit. Voor Michelle was dit de eerste keer; Claudia haalde vorig seizoen al eens 29 punten. Deze meisjes moesten de tuckhouding, hoekhouding, balletbeen en het inhoeken tot balletbeenhouding onder water laten zien. Dat laatste bleek nog erg moeilijk. Zowel Michelle (24 punten) als Claudia (26 punten) haalde zilver.

Nog een niveau hoger is het spagaatniveau. Voor Neptunus '58 zwommen Adelinde Schnitzeler, Milly vd Veerdonk en Hanneke van Weert op dit niveau. Dit was voor alledrie de eerste keer. Ze lieten de kraanhouding, verticaal gebogen kniehouding, spagaathouding met overslag en flamingohouding zien. De flamingohouding was een makkie voor de 3 dames en er werden dan ook alleen maar drieŽn behaald. De eerste twee figuren waren toch wat lastiger. Milly kwam met 29 punten net 1 puntje tekort voor het goud en kreeg zilver. Ook voor Adelinde was er zilver: 27 punten. Hanneke haalde met 20 punten brons.

Anne Oremans mocht op Age II niveau de volgende vier figuren laten zien: de zijzwaluwstaart spagaat, de flamingo gebogen knie, de barracuda gebogen knie spindown 180 en de ariana. De eerste twee figuren komen bij elke wedstrijd terug. En dat zie je in de punten want Anne scoort er steeds beter voor. De laatste twee figuren worden een dag voor de wedstrijd gekozen uit een serie van zes figuren. Bij de barracuda zag je verschillende varianten gezwommen worden omdat het voor trainsters niet duidelijk is of de spindown 180 snel of langzaam uitgevoerd moet worden. Daar zal volgend seizoen zeker meer duidelijkheid over komen. In totaal scoorde Anne 36,761 punten en een 38e plaats.

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'