Uitslag uitvoeringenwedstrijd 15 april 2007 in Helmond

Zondag 15 april werd er in Helmond door de afdeling synchroonzwemmen voor de 2e keer meegedaan aan een uitvoeringenwedstrijd. De meisjes lieten alleen, in tweetallen of als groep mooie figuren en drijfvormen zien op verschillende muziekjes. Op de kant zaten 7 juryleden die de uitvoeringen beoordeelden met een 3 (goed), 2 (voldoende) of een 1 (onvoldoende). Net als bij grote wedstrijden als NK’s of zelfs WK en Olympische Spelen worden het hoogste en laagste cijfer weggestreept, waardoor er maximaal 15 punten te verdienen zijn. Door Neptunus ’58 werden alleen maar tweeën en drieën gehaald.

Bij de solo’s zwommen 2 meisjes van Neptunus ’58.
Op spagaatniveau was dat Hanneke van Weert, die op het nummer ‘You Came’ van Kim Wilde zwom. Ze behaalde de 1e plaats met 10 punten.
Lisa vd Boogaard behaalde een tweede plaats op het barracudaniveau. Dit is het hoogste niveau bij de aanloopdiploma’s. Op muziek uit de film Pirates of the Caribbean zwom ze naar 13 punten.

Bij de duetten kwamen er in drie categorieën leden van Neptunus ’58 aan de start.
Wendy Groenendaal en Claudia Mettler (balletbeenniveau) werden 1e met 12 punten. Ze zwommen net als Lisa op filmmuziek van Pirates of the Caribbean.
Op spagaatniveau waren er 3 duetten namens Neptunus ’58. Marjolein Leenders en Rowie vd Oever werden 1e met de maximale score van 15 punten. Ze zwommen hun show op Into Your System van de zangeres EliZe. Sasha vd Berg en Alicia Suiker werden 2e. Voor hun uitvoering op muziek van de Turkse zanger Tarkan (Simarik) kregen de meiden 1 punt minder dan hun clubgenoten. Judith van Eijk en Milly vd Veerdonk haalden 10 punten met From Paris to Berlin van Infernal. Het leverde hen een gedeelde 3e plaats op.
Op het hoogste niveau (barracuda) verschenen de nichtjes Leonie en Moniek vd Boogaard in het water. Hun uitvoering van het nummer Eyo Captain Jack van Captain Jack leverde hen een 1e plaats met 12 punten op.

Het grootste spektakel was te zien bij de groepsnummers. De allerjongste synchroonzwemsters zwemmen op basishoudingniveau. Lynn van Dijk, Jenna van Gaal, Jetske Korsten en Candy Lamers zwommen op From Paris to Berlin van Infernal overtuigend naar het goud met de maximale score van 15 punten.
Ook op zeilbootniveau ging het goud naar Neptunus ’58. Rachel Brunnen, Daphne Dielissen, Joëlle van Dijk, Marian vd Hanenberg en Devany Lamers zwommen op dezelfde muziek als de meisjes van het basishoudingniveau, maar lieten wel al moeilijkere figuren zien. Ze behaalden 13 punten.
Op het balletbeenniveau dook het trio Laura vd Boogaard, Yosca Bozelie en Michelle Megens in het water. Ook zij hadden voor dezelfde muziek gekozen. Met 10 punten werd de 2e plaats behaald.
Het spagaatniveau had 2 groepsnummers namens Neptunus ’58 in petto. Sasha vd Bergh, Judith van Eijk, Alicia Suiker, Milly vd Veerdonk en Hanneke van Weert zwommen op het nummer ‘You’re the one that I want’ uit de film Grease. Het leverde hen met 12 punten de 1e plaats op. Melanie van Dinther, Wendy Groenendaal en Claudia Mettler. Voor hun uitvoering op het nummer Simarik van Tarkan behaalden ze 10 punten en de 2e plaats.

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'