Toelichting op de Nationale zwemvierdaagse

De Nationale Zwemvierdaagse 2011 vindt plaats in de herfstvakantie van maandag 24 tot en met vrijdag 28 oktober.

Deelnemers mogen vier avonden zwemmen: van maandag tot en met donderdag van 17.30 uur tot 19.30 uur en op vrijdag van 17.00 uur tot 18.30 uur. Tijdens deze uren is met vrij te komen wanneer men wil. Er dient echter rekening gehouden te worden met een eventuele wachttijd.

Inschrijving is mogelijk aan de balie van het zwembad vanaf maandag 10 oktober. Op maandag en dinsdag tijdens de Zwemvierdaagse kan er ook ingeschreven worden.

Iedere deelnemer verplicht zich op de aangegeven dagen 500 meter af te leggen. Dit betekent 20 banen. Deelnemers tot en met 12 jaar of 40 jaar en ouder mogen volstaan met een afstand van 250 meter. Dit betekent 10 banen.

De zwemafstand mag onderbroken worden, het water mag echter niet verlaten worden.

De deelnemers laten voor de dagelijkse start van de zwemafstand de startkaart achter bij de controle. Na afloop krijgt men de gestempeld kaart terug.

Deelnemers ontvangen na 4 keer zwemmen een medaille.

Nieuwe deelnemers ontvangen een bronzen medaille. Deelnemers die reeds een medaille verdienden in een Nationale Zwemvierdaagse komen in aanmerking voor de daaropvolgende medaille.

Kinderen zonder A-diploma vanaf 4 jaar (waarvan één of meerdere ouders/verzorgers deelnemen aan de Zwemvierdaagse) kunnen meedoen aan de Spettervierdaagse. De kinderen moeten eventueel zelf vleugeltjes meenemen. Ook zij ontvangen na 4 keer zwemmen een medaille.

Uit organisatorische en veiligheidsoverwegingen kunnen helaas geen toeschouwers in het bad toegelaten worden.

Tijdens de zwemvierdaagse wordt er weer een sponsoractie gehouden voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Dit fonds bouwt huizen op loopafstand van een ziekenhuis waardoor ouders dicht bij hun zieke kind kunnen zijn. Zo'n Ronald McDonald huis wordt op die manier een 'thuis ver van huis', waardoor het gezinsleven zo normaal mogelijk door kan gaan.

Meer informatie zwemvierdaagse 2011