Kennismakingsmiddag Neptunus '58 weer spetterend succes!

Zaterdagmiddag 19 maart was het, na twee jaar afwezigheid wegens corona, weer tijd voor de jaarlijkse kennismakingsmiddag van Zwem- en Waterpolovereniging Neptunus '58.

Meer dan zestig kinderen tussen de 5 en 12 jaar oud maakten kennis met de grote diversiteit aan disciplines van de Schijndelse vereniging. De zwemmers waren erg enthousiast over alle nieuwe dingen die ze geleerd hadden en mochten na afloop van de clinics nog vrij zwemmen in het gehele bad.

Bij de afdeling ster- en zwemvaardigheidszwemmen werden verschillende parcoursen afgelegd waarbij de ademhaling en de kracht van de armen belangrijk waren. Ook werd er door het gat gezwommen, wat op ruim tien meter van de kant lag. Bij de afdeling zwemmend redden hebben de deelnemers geleerd hoe je iemand kunt helpen zonder dat je zelf het water in gaat. Dat kan bijvoorbeeld met een flexibeam of een stuk touw. En natuurlijk hebben ze ook een reddingspop boven water gehaald. Allemaal erg belangrijke lessen omdat lang niet alle kinderen in ons land zwemles krijgen, zoals vluchtelingen. Bij het synchroonzwemmen werd er geleerd hoe je op de maat van de muziek kan zwemmen, met verschillende zwemslagen en verschillende oefeningen. Daarnaast kregen de kinderen een heuse minishow te zien van twee meiden van de vereniging, die zelfs echte show-badpakken aan hadden. Uiteraard maakten de kinderen ook kennis met het wedstrijdzwemmen, waarbij de schoolslag, rugcrawl en borstcrawl gezwommen werden. Ook werd er alleen met de benen gezwommen en tot slot werd er geŽindigd met een echte wedstrijd, waarbij ook de tijden geklokt werden. Tot slot vlogen de ballen in het rond bij de afdeling waterpolo. De kinderen hebben spelenderwijs kennis gemaakt met deze balsport. Hierbij kregen ze een korte introductie om snel kennis te maken met de zwemslagen en natuurlijk de bal. Balletje rond gooien om vervolgens te proberen te scoren op de goal of in een basket. De deelnemers kregen zelfs echte waterpolocaps op.

Informatie
Heb je na deelname aan deze middag interesse, of heb je de middag gemist en wil je alsnog een proefles bij ťťn van de afdelingen? Neem dan contact op met Neptunus '58 via neptunus58@zwembond.nl of kijk op www.neptunus58.nl en www.facebook.com/neptunus58.

Ben je twintig jaar of ouder en wil je ook actief zijn in het water? Bij alle afdelingen is ook een groep voor volwassenen. Wil je wekelijks banen zwemmen om zo je conditie op peil te houden, dan is het masterzwemmen (voor alle niveaus) wellicht iets voor jou. Meer informatie via bovenstaande websites en mailadres.

De foto's van deze gezellige middag zijn te vinden via www.facebook.com/neptunus58. De organisatie heeft getracht zo zorgvuldig mogelijk om te gaan met de privacy van de deelnemers indien dit vooraf is aangegeven. Mocht je toch een foto zien welke je graag verwijderd zou zien, neem dan contact met ons op via neptunus58@zwembond.nl.