Richtlijnen corona

Update: 1 oktober 2020.

Maatregelen corona
- Vanaf 1 oktober 2020 geldt het dringend advies om een mondkapje te dragen in publieke binnenruimtes. Voor Zwembad De Molen Hey houdt dit in dat we iedereen van 18 jaar en ouder dringend verzoeken om in de gangen, bij de balie n kleedruimtes een mondkapje te dragen m.u.v. de zwemzaal. Dus zodra je het gebouw in gaat, graag het mondkapje opzetten. Bij droogtrainen/warming up vragen we iedereen van 18 jaar en ouder zoveel mogelijk een mondkapje te dragen.
- Afstand houden blijft de norm. Zwemmers van 13 jaar en ou
der adviseren we om ook n het water voor zover mogelijk afstand tot elkaar te houden.
- De tribune is vanaf nu weer gesloten. Ouders wordt gevraagd buiten het pand te wachten op hun kind.
- Het maximumaantal personen in een gebouw van 30 geldt niet voor sportaccommodaties. De wedstrijden gaan vooralsnog gewoon door (zonder publiek).
- De zwemvierdaagse kan helaas niet doorgaan. Hopelijk kunnen we in 2021 er weer een mooi zwemfeest van maken.

Rookvrij
- Vanaf 1 oktober wordt op het gehele terrein van De Molen Hey niet meer gerookt. Dit geldt vanaf het looppad aan de voorkant naar het zwembad, op het terras, ligweide bij de speeltuin n het terrein aan de achterzijde.

Herfstvakantie
- Van zaterdag 17 tot en met donderdag 22 oktober vervallen alle trainingen in verband met de herfstvakantie. De afdeling waterpolo traint wel door. Je trainer vertelt je wie wanneer traint.
- Alle leden van 16 jaar en ouder mogen op woensdag 21 oktober van 19.30 tot 20.30 uur banen komen zwemmen. Je kan tussen 19.20 en 19.30 uur naar binnen. Na afloop moeten we met zijn allen opruimen/poetsen.Update: 29 augustus 2020.

We mogen weer beginnen met de trainingen! Helaas nog niet zoals we vr de corona-maatregelen gewend zijn, dus in deze mail lees je wat er wel en niet kan en mag. Neem deze mail goed door en zorg dat iedereen weet wat de maatregelen op dit moment zijn. Helaas zijn het corona-virus en de daarbij horende maatregelen nog steeds onvoorspelbaar. We vragen jullie daarom ook om de mail, Whatsapp-groepen en Facebook-pagina van Neptunus '58 goed bij te houden.

Wat zijn de regels? - De RIVM-regels blijven van kracht: blijf thuis bij klachten die passen bij het corona-virus en laat je testen!
- Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.
- In het water gelden geen beperkingen met betrekking tot afstand houden tot elkaar.
- Houd op de kant 1,5 meter afstand van iedere andere persoon buiten jouw huishouden (uitzondering voor kinderen en jongeren tot 18 jaar onderling en kinderen tot en met 12 jaar tot volwassenen).
- Kom zoveel mogelijk alleen of met maximaal 1 ouder/verzorger naar het zwembad. De tribune is niet beschikbaar. Ouders die wachten tot de les/training van hun kind afgelopen is en graag een steentje bij willen dragen bij het in goede banen leiden van de les/training vragen we zich te melden bij het bestuur via neptunus58@zwembond.nl.
- Ga thuis naar het toilet. De toiletten in het zwembad zijn alleen in nood beschikbaar
- Trek thuis je badkleding aan onder je normale kleding

De looproutes zijn als volgt: Voor de les/training - De ingang van het zwembad is in de zomer verbouwd. Direct na binnenkomst in het pand sla je rechtsaf. Dit was voorheen de route naar de kantine.
- Een kwartier voor aanvang van de training gaat de toegangspoort open. Kom op tijd, maar kom niet veel te vroeg!
- Loop vervolgens langs de squashbanen en ga daar naar buiten, richting de tribune.
- Volg de overkapping totdat je bij de deur naar de tribune komt
- In het halletje trek je je schoenen uit. Loop door naar het perron langs het zwembad en zet daar je zwemtas op een aangegeven plek neer.
- Trek je kleren uit en stop deze samen met je schoenen n je tas (zorg dus voor een grote tas waar l je spullen in passen!).
- Wacht hier totdat je trainer aangeeft dat de training start.
- Let op: iedere training dienen alle aanwezigen in het pand geregistreerd te worden. Dit geldt voor zwemmers, trainers en vrijwilligers! De hoofdtrainer is ervoor verantwoordelijk dat deze registratie plaatsvindt.

Na de training
- Op aangeven van je trainer pak je je tas en ga je je omkleden
- Douchen is in principe niet toegestaan.
- Kleed je snel (maximaal 5 minuten) om in een van de grote kleedruimtes (maximaal 3 of 4 personen per kleedlokaal) of in de kleine kleedhokjes.
- Het is ook mogelijk om na het zwemmen snel een badjas of onesie aan te trekken en dus niet om te kleden.
- Verlaat het pand via de aangegeven route.
- Neptunus '58 is verplicht om na iedere training schoon te maken en de gebruikte materialen te desinfecteren. We vragen dan ook de oudere zwemmers om hierin te helpen. Samen zijn we zo klaar en kunnen we snel naar huis. De (hoofd)trainer zal je hiervoor benaderen.

Discussie met onze vrijwilligers in het zwembad omtrent de regels en maatregelen wordt niet geaccepteerd. Mocht dit voorkomen dan kan het bestuur hier consequenties aan stellen zoals tijdelijke uitsluiting van deelname aan zwemlessen of -trainingen. Wij hopen dat dit echter niet nodig zal zijn.